" " " " Code My Media Google Tag Manager (Body)
top of page

Lyreco door zorgorganisaties verkozen tot beste leverancier van 2020 en 2021

Lyreco Nederland Is de winnaar van de Intrakoop Beste Leverancier award 2020-2021 voor de zorg. De prijs, die sinds 2015 wordt uitgereikt, is gebaseerd op ruim 7.000 beoordelingen door zorgorganisaties over de prestaties van leveranciers. Intrakoop is de inkoopcoöperatie voor zorgorganisaties in Nederland. Ruud Plu, directeur/bestuurder van Intrakoop, heeft de award tijdens het jaarcongres van Intrakoop uitgereikt aan Willy van der Steen van Lyreco.

Kwaliteit van dienstverlening en samenwerking afgelopen jaren toegenomen Met deze award wil Intrakoop onderstrepen hoe belangrijk goede samenwerking tussen leveranciers en zorgorganisaties is voor betere kwaliteit van zorg. Ruud Plu, directeur/bestuurder van Intrakoop: “Leveranciers hebben met hun producten en diensten echt impact op de kwaliteit van de zorg. Wij zien dat leveranciers zich daar bewust van zijn en de lat voor zichzelf steeds hoger leggen. Leveranciers stonden de afgelopen jaren voor grote uitdagingen door corona, maar toch is de kwaliteit van dienstverlening en samenwerking ook in de afgelopen jaren toegenomen. Samen met de zorg werken leveranciers aan oplossingen, die verder gaan dan alleen het kostenplaatje. De winnaar en genomineerden laten dat in de praktijk zien.” Lyreco Nederland heeft zich vooral onderscheiden door de klachtenafhandeling en de mate waarin de leverancier afspraken nakomt.

Leveranciersprestatiemeting De Beste Leverancier award is gebaseerd op de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting (LPM). Zorgorganisaties beoordelen leveranciers onder meer op basis van de tevredenheid van hun medewerkers met de producten en diensten van hun leveranciers. Dit gebeurt online. Zodra beoordelaars hebben deelgenomen, zien zorgorganisaties direct online de resultaten op www.intrakoop.nl/lpm. Daarnaast kunnen ze rapportages en aanvullende analyses maken.


De LPM garandeert dat de kwaliteit transparant, objectief en eenduidig wordt gemeten. Zorginstellingen kunnen de resultaten gebruiken om met leveranciers de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren. Ook zien zij hoe leveranciers door andere zorgorganisaties worden gewaardeerd. Leveranciers kunnen zien hoe zij het doen ten opzichte van hun concurrenten. Sinds de start van de prestatiemetingen in 2011 zijn meer dan 30.000 metingen gedaan.


Bereikbaarheid en betrouwbare levering In de afgelopen jaren is de award niet uitgereikt in verband met de coronapandemie. Voor de prijs van dit jaar zijn de beoordelingen over 2020 én 2021 als uitgangspunt genomen. Uit een analyse van de ruim 7.000 beoordelingen over deze jaren, blijkt dat een goede bereikbaarheid van de klantenservice bij vragen en klachten erg belangrijk is voor zorgorganisaties. Ook betrouwbare en snelle levering scoort hoog. Op basis van alle beoordelingen kwamen drie leveranciers naar voren als genomineerden: Cleanlease, Lyreco en Technische Unie.


CleanLease is een landelijke dienstverlener voor reinigen en verhuren van textiel aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Uit de beoordelingen via de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting blijkt dat Cleanlease ondermeer wordt gewaardeerd vanwege leveringszekerheid, de mate waarin verwachtingen worden waargemaakt en de behulpzaamheid van de leverancier. Lycero is leverancier van kantoor- en werkplekoplossingen. Lyreco scoort met een bovengemiddelde bereikbaarheid van de klantenservice en een zeer snelle en correcte afhandeling van eventuele klachten. Daarnaast wordt de breedte van het assortiment gezien als een sterk punt. Technische Unie is een groothandel voor technische installatiematerialen en met vestigingen over het hele land. De leverancier wordt door zorginstellingen niet alleen gewaardeerd om de kwaliteit van de producten, maar onderscheidt zich ook met innovatie en een uitstekende bereikbaarheid van de klantenservice.


Eerdere winnaars van de award zijn Mediq Medeco (2015), Essity TENA (2016 en 2017), Mediq Medeco (2018) en Technische Unie (2019).

Comments


bottom of page