" " " " Code My Media Google Tag Manager (Body)
top of page

Essity TENA wint Beste Leverancier Award 2017

Essity TENA heeft de Intrakoop Beste Leverancier Award 2017 voor de zorg gewonnen. De award is gebaseerd op ruim 3.200 beoordelingen van zorgorganisaties over leveranciersprestaties. De prijs is in 2015 ingesteld door Intrakoop.


Leveranciers belangrijke schakel voor goede zorg Essity TENA kreeg in 2017 de hoogste overall waardering. Intrakoop wil met de award benadrukken hoe belangrijk een goede samenwerking tussen zorgorganisaties en leveranciers is voor de kwaliteit van zorg. Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop: “Leveranciers hebben met hun producten en diensten een niet te onderschatten invloed op de kwaliteit van de zorg. Wij zien dat leveranciers zich daar bewust van zijn en de lat voor zichzelf steeds hoger leggen. De kwaliteit van dienstverlening en samenwerking is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Samen met zorgorganisaties werken leveranciers aan oplossingen, die verder gaan dan alleen het kostenplaatje. De winnaar en genomineerden laten dat in de praktijk zien.” Frank Kaptein heeft de award tijdens het jaarcongres van Intrakoop op 18 januari uitgereikt aan Oscar Nieuwmans, national account director institutions van Essity TENA.

Objectieve meting en benchmark De award is gebaseerd op de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting (LPM). Dit is een methode waarmee zorgorganisaties de tevredenheid van hun medewerkers met de producten en diensten van hun leveranciers kunnen meten. De LPM garandeert dat de kwaliteit transparant, objectief en eenduidig wordt gemeten. De resultaten kunnen zorgorganisaties gebruiken om met leveranciers in gesprek te gaan over de kwaliteit van de dienstverlening en voor het behalen van kwaliteitskeurmerken zoals HKZ, NIAZ en ISO 9001. Uniek aan de LPM is de mogelijkheid om te benchmarken. Zorgorganisaties zien hoe hun leverancier bij andere leden wordt gewaardeerd, terwijl leveranciers inzicht krijgen hoe zij het doen ten opzichte van hun concurrenten. Daarbij wordt onder andere gekeken naar transparantie over prijzen, proactiviteit, levering binnen de afgesproken tijd en het waarmaken van verwachtingen. In 2011 is gestart met de eerste metingen en beoordelingen: sindsdien zijn er ruim 15.000 metingen verricht. Daardoor biedt de LPM inmiddels een schat aan informatie voor zorginstellingen.

Drie genomineerden In de afgelopen twaalf maanden hebben leden van Intrakoop ruim 3.200 beoordelingen gegeven via de LPM. Uit deze beoordelingen kwamen uiteindelijk drie leveranciers als beste uit de bus, die werden genomineerd voor de Intrakoop Beste Leverancier Award 2017: Essity Tena (incontinentieproducten), Lyreco (kantoorartikelen) en Renewi (voorheen Van Gansewinkel, afvalverwerking). Zij hebben met elkaar gemeen dat ze alle drie hoog scoren op het waarmaken van verwachtingen. Essity Tena blonk het afgelopen jaar opnieuw uit met een hoge score voor de proactieve houding en het assortiment. Lyreco scoorde hoog op de kwaliteit van leveringen (stiptheid, zonder defecten en compleetheid). Renewi onderscheidde zich onder andere door de prijs-kwaliteitverhouding en de behulpzaamheid. De winnaar is Essity TENA geworden op basis van de algemeen hoogste waardering.

Zorgorganisaties die lid zijn van Intrakoop kunnen kosteloos of tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden hun leveranciers beoordelen met VendorRating.com. Kijk voor meer informatie op: www.intrakoop.nl, of meld je direct aan (kies in het aanmeldscherm voor ‘Gezondheids- en welzijnszorg’ bij Economische activiteit).

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page